Szükség van íróasztalra a gyerekszobába?

Lehetetlen elképzelni egy olyan gyermekszobát , amelyben nincsen asztal.

A gyerekek  naponta használják íráshoz, vagy rajzoláshoz. Általában úgy gondoljuk, hogy a „munkaterület” megválasztása a legegyszerűbb dolog, de bizony ez nem így van.

Az asztal kiválasztásának fő kritériuma hogy biztosítsuk gyermekünk részére a kényelmes ülést, írás, rajzolás, vagy éppen játék közben.

Ha tehát a gyerekszobába íróasztalt vásárolunk, fontos ügyelni annak méretére, kialakítására és anyagára is.

Fenyő íróasztalt vagy bútorlap íróasztalt vegyünk?

A fenyőfát megjelenésének, szépségének köszönhetően sokféle bútor készítéséhez használják. A fenyő bútorok mintái egyediek A fenyőfából készült bútorok, így a fenyő íróasztal is világossárga színével, valamint az anyagban lévő sötétebb „szemcsék” és csomókrusztikus hatást keltenek.

A fenyő íróasztal elegáns megjelenésével akár egy nappali díszévé és válhat.

Világszerte több mint 100 fenyőfajta van. A tölgyhöz képest a fenyő puhafa, míg a tölgy keményfa, bár ez a besorolás nem a fa keménységét jelenti.

A tömör fenyő íróasztal kopásálló, kiállja az idő próbáját.

Más fafajtákkal ellentétben a fenyő íróasztalfelújítható, ami fontos, ha az asztal felületével lurkóink nem bánnak kíméletesen, az idők során összekenik, vagy esetleg összekarcolják.

A fenyő bútorok jól keverhetők más típusú bútorokkal és dekorációkkal, nyugodtan dönthetünk a fenyő íróasztal megvásárlása mellett, akkor is, ha a gyerekszobában másfajta berendezés van.

A fenyő íróasztal természetes színe is igazán vonzó, de mivel világosabb színű a fa gyakorlatilag bármilyen más kívánt, színre lehet festeni, vagy átfesteni.

Íróasztal kiválasztásánál alapvető tényező, hogy egy óvodáskorú gyermekvagy egy középiskolás diák számára vásárolunk. Ezért a vásárlás tervezésekor figyelembe kell venni a gyermek életkorát, igényeit és az ízlését is.

A gerincbetegségek már fiatal korban kialakulnak, ezért be kell tartania az orvosok ajánlásait, és kényelmes munkahelyet kell biztosítani gyermekünk számára.

Egy azonban biztos, hogy az új fenyő íróasztalon a könyvek és füzetek alatt, egy-két nap elteltével biztosan megjelennek apapírgalacsinok, jobb esetben a kupak nélküli, már beszáradt ragasztó, a morzsákról nem is beszélve.

Jó tanács, előzzük meg gyermekünk kifogási lehetőségeinek tárházát, figyeljünk oda, hogy az íróasztalban legyen elegendő hely a könyvek és füzetek tároláshoz.