Íme, 5 féle ásványgyöngy, amitől neked is eláll a lélegzeted!

Igényes ékszerekkel gazdagítanád gyűjteményed? Ma már sokféle webáruház kínálja a szebbnél-szebb kiegészítőket, mégis sokan vannak, akik a saját készítésű darabok mellett teszik le a voksot. Az ékszerkészítés olyan kreatív tevékenység, amely képes kikapcsolni a mindennapi hajtásból és az alkotás örömét hozza magával. Sokféle izgalmas alapanyag közül válogathatunk, s akár az online rendelés kényelmét is kihasználhatjuk a szükséges gyöngyök és kiegészítők beszerzése érdekében. Rengeteg féle ásványgyöngy létezik, melyek között minden bizonnyal rábukkanhatsz a neked tetsző fajtákra.

 

Az ametiszt gyöngyök a jól ismert lilás árnyalatokban érhetőek el. A kerek típusokon túl csepp és ovális formájúak is megtalálhatóak a kínálatban. Az alapanyag felhasználásával finoman nőies kreációk születhetnek, melyek kiválóan mutatnak a tavaszi ruhák mellé éppen úgy, mint a klasszikus öltözködési stílushoz.

 

A hematit gyöngyök csillogó, szürkés-feketés színekkel szolgálják az igényes megjelenést. Mindegy, hogy egy hosszú nyakláncot készítenél belőlük, vagy a fülbevalók rajongójaként alkotnál egy lógós csodát, a különféle méretekben kapható hematit gyöngyök remek választásnak bizonyulnak. Akár csiszolt, hosszában fúrt lencse gyöngyök mellett is dönthetsz, melyek már önmagukban is különleges megjelenéssel bírnak.

A klasszikus hegyikristály soha nem megy ki a divatból. Áttetsző színe remekül passzol tulajdonképpen bármilyen öltözködési stílushoz. Lehetsz finoman nőies, de egy feltűnő ruhadarab mellé is mutatós kiegészítő készíthető a hegyikristály ásványgyöngyök felhasználásával.

 

Ha kedveled a különlegességeket, akkor érdemes egy próbát tenned a lávakő gyöngyökkel. Az apró lyukacsos gyöngyök többféle színben elérhetőek, így a hagyományos fekete szín kedvelői éppen úgy megtalálják a kínálatban számításukat, mint a bordó, kék, vagy lila színt előnyben részesítők.

 

A türkiz ékszerek egyszerre idézik a távol-kelet világát, és egyúttal az ókori Egyiptom csodás hangulatát is magukban hordozzák. A türkiz ásványgyöngyök remekül mutatnak bármely ékszer alapanyagaként és alkalomtól függetlenül viselhetőnek bizonyulnak. Megéri többféle méretet is beszerezni, így biztosan rendelkezésre állnak majd a megfelelők az ékszerkészítés során. Ha nem tudod, milyen mintákat részesíts előnyben, vagy hogyan készíts egyedi ékszereket, az interneten ehhez is sokféle segítséget találhatsz.