Selfie-bot

Mára már a szelfizés szinte kötelező. Bárhol vagy és nem örökíted meg akkor az meg sem történt, és ha van selfiebotod, akkor külső segítség nélkül kényelmesen fotózhatod magad vagy magatokat. A szelfibot előtti időkben meg kellett erre kérned egy járókelőt vagy egy pincért vagy a kép készítője a társaságból mindig lemaradt. Régen, ha utazott az ember az élmények voltak fontosak mára ez úgy tűnik a megtapasztalás helyett a megörökítés került középpontba, ehhez csupán egy az erre a célra alkalmas informatikai eszközre van szükség, egy megfelelő hátérre, ami lehetőleg egy népszerű és ismert helyszín, és következhet az önfotózás akár egyedül akár mások társaságában.

Az önmagunkról készített képet egy teleszkópos rúd segítségével végezhetjük el. A csodás eszköz feltalálása valamint beszerzése előtti időben a szelfik kézből kerültek megörökítésre, amely nem adott lehetőséget a tökéletes végeredmény eléréséhez.
Ki gondolná, hogy ez az önmagában teljesen veszélytelen eszköz milyen buktatókat rejt magában.

Használata során akarva-akaratlanul már helyre nem hozható sérüléseket okozhatunk.
A szelfi-bot mostanra széles körben elterjedt eszköz. Eleinte csak az extrémsport szerelmesei használták és 2013. táján kezdték felfedezni az átlag felhasználók slágertermékké téve. A karunk meghosszabbítása a megfelelő távolság eléréséhez a minőségi fotó érdekében, egyszerű és praktikus megoldás. A szelfie-bot kialakítása kényelmes tartást tesz lehetővé, emellett a legtöbbjük távvezérlő gombbal is fel van szerelve.
Az szelfibot Ázsiából indult el hódító útjára, kialakítása pedig lehetővé teszi, hogy okos telefonnal együtt lehessen őket használni.

Ez a tény valamelyest determinálja a selfie-bot használóit, akik elsősorban a fiatal generáció tagjai közül kerülnek ki. Napjainkban világszerte elterjedt a fotózást segítő eszköz. A fotókat megosztó oldalakon mára már a feltett fotók jelentős százaléka készül a segítségével. Érdekesség, hogy húsz évvel ezelőtt a termék forgalomba hozatala kudarcba fulladt és helyet kapott a használhatatlan japán találmányok könyvében. A Time magazin 2014.-ben a 25 legjobbnak ítélt innováció közé sorolta.