A kifogástalan falhoronymaró az Einhell-től

A magyarországi szakemberek, hobbi barkácsolók megismerkedtek már az Einhell márkával, amelyik évek óta bizonyítja, hogy egy remek választás, az adott szerszámtól függetlenül. A precizitás, magas nívó igaz a falhoronymaró gépre is. A legtöbben az 1300 W-os Einhell BMF 1300 típusú falmarót választják, amelyiknek üresjárati fordulata percenként elérheti a 9 ezret is. A speciális adottságot az adja, hogy ez a masina két gyémánt vágótárcsával dolgozik. Miért is fontos ez? Főleg azért, mert ezekkel a gép 10-30 mm közötti mélységben, a hornyokat behatárolva tud marni. Természetesen a mélység is beállítható, köszönhetően a védőburkolatnak. Ezen kívül a két vékony horony közötti távolság, azaz a kialakítandó horony szélessége is változtatható. Ezt a két vágótárcsa közé helyezett hézagoló tárcsákkal lehet 10 és 25 milliméter között és 3 mm-es fokozatban szabályozni. A szabályozáshoz persze le kell venni a védőburkolat elejét és a felső vágótárcsától is meg kell szabadulni. A falhoronymaró csakis a száraz vágáskor ideális.

Emellett azt sem szabad elfelejteni, hogy a porelszívásról mindig külön kell gondoskodni. A szerkezettel csak egyenes szakaszok marását lehet elvégezni, eközben a gép egyenes mozgatását a hátul található görgő segíti elő. A falhoronymaró megbízható jellegét igazolja, hogy ez véletlen bekapcsolás ellen is védett. A kapcsológombot csak a rajta levő reteszelő billentyű hátrahúzása után lehet benyomni. A régebbi masinák nem, de a legújabbak már túlterhelés ellen is védve vannak. Ha ezt érzékeli a gép, akkor egyből leáll. Ekkor csakis üresjáratban tartva használható újra. Sokan panaszkodnak arra, hogy ez a gép túl hangos, ugyanis a zajszint elérheti a 90 dB-t. Pontosan emiatt a marás alatt szükséges a megfelelő felszerelés alkalmazása.

Zajfülvédő, porszűrő maszk és védőszemüveg viselése nélkül nem ajánlott dolgozni. Az Einhell falhoronymaró sikere a cég innovációinak köszönhető. Több mint 40 évvel ezelőtt ez a németországi vállalkozás egy kereskedelmi vállalatként indult világhódító útjára. Az évek alatt a kis családi tulajdonban lévő cég egy multinacionális nagyvállalattá nőtte ki magát. Napjainkban már a világ összes kontinensen megvehetőek ennek a termékei, és több mint 50 országban beszerezhetőek a nagyra tartott produktumok. Az Einhell falhoronymaró szerkezetről és a márka sok más gépéről a kliensek és érdeklődők úgy vélik, hogy magas minőségű, kiváló ár-érték arányú darabok. A népszerűség annak is tulajdonítható, hogy a vállalkozás az utóbbi években egy nagyon komoly fejlesztési szakaszon ment keresztül, ami többek között minőségi előrelépést is jelentett.