Kerekes távolságmérő

Gyakran okoz gondot, hogy terepen nagy távolságra milyen mérőeszközt használjunk, amivel akár 10 centi pontossággal tudjuk megmérni a szükséges távolságot. Erre ideális mérőeszköz a kerekes távolságmérő más néven, a mérőkerék.

A mérőkerék kifejezetten nagy távolságok mérésére ideális. Ezeknek a kerekes távmérőknek az átlagos hatótávolság 10 kilométer. Emiatt ideális útszegély, útburkolat, burkolat hibák, kábelek, telekhatárok kimérésére egyaránt. A használatuk nagyon egyszerű. A mérőkerék minden esetben rendelkezik egy mechanikus vagy egy digitális számlálóval, ami 10 centiméter, egyes típusok esetén 1 cm részletességgel jelzik ki a megtett távolságot. A távolságmérő tolása közben folyamatosan szemmel lehet követni, hogy mennyi az éppen megtett távolság.

Mérőkerék között több típus is található. A kisebb kerekűeket leginkább fix burkolatra, padlóra ajánljuk, ez ideális lehet textil mérésére is. A nagyobb kerékátmérőjű változatot pedig terepre és útburkolatra javasoljuk. A nagyobb kerék jobba veszi a terep egyenetlenségeit, a mérés így pontosabb lesz.

Ha nem tudja, hogy melyik mérőkerék felelne meg Önnek leginkább, keresse fel MűszerGuru.hu weboldalunkat, és válasza ki a megfelelő típust.