Sok előnyt nyújt a radiátor tisztítás

radiátor tisztítás

A kényelem megteremtése a mindennapokban olyan alapvető feltétel, amiért megéri sokat tenni. Szerencsére a lehetőségek tárháza széles, tehát már sokféle technikai berendezés használható fel arra, hogy ez megvalósuljon. Ami a fűtést illeti, azt többnyire központi rendszerben alakítják ki, aminek szerves részét képezik a különböző méretű radiátorok. Kevesen gondolják, de a radiátor tisztítás nem csupán kívülről történhet. Voltaképpen a nagyobb probléma akkor merül fel, amikor ezek a hőleadó egységek elkezdenek belül korrodálódni.

A vízben lévő oxigén és savak reakcióba lépnek a fémekkel, aminek hatására kis szemcsék keletkeznek. Ezek kiülepednek és elkezdik gátolni a folyadék áramlását. A radiátor tisztítás során megvalósul a felhalmozódott szennyeződések eltávolítása, valamint végezhető olyan kezelés, ami meggátolja az oxidáció újbóli kialakulását, legalábbis bizonyos időn keresztül. A professzionális radiátor tisztítás eredményeképpen, a fűtőtestek ismét magas fokon fognak üzemelni és így kevesebb energiára lesz szükség a kívánt hőmérséklet eléréséhez.

Savazással történhet a váltószelep tisztítása

Amikor már a radiátorok biztosan nem okoznak gondot a fűtésrendszer csúcsra járatása tekintetében, mert azok kellő módon takarítva lettek, akkor következhet a kazán, azon belül is a váltószelep tisztítása. Ez a kis eszköz tudja eldönteni, hogy a folyadék pontosan milyen irányba áramoljon a rendszeren belül. Mivel közvetlen kapcsolatban áll a vízzel, ezért kialakulhatnak a felületén olyan lepedékek, amelyek csökkentik a hatásfokát. A váltószelep tisztítása azokon a területeken, ahol a vízkőképződés esélye magas, gyakrabban kell megvalósuljon.

Általában speciális anyagok bevetésével történik a lerakódás feloldása. Ha azt tapasztaljuk, hogy nem a megszokott mértékben látja el feladatát a kazán, akkor gyanakodhatunk arra, hogy ilyen jellegű probléma merült fel. A váltószelep tisztítása után, általában minden visszaáll a megszokott üzembe és újból élvezhető lesz a rendszer előnye. Törekedjünk arra, hogy még a főszezon előtt megtörténjen ez a beavatkozás!