Így lehet kiszabadítani a tinédzsereket a videojátékok világából

Társasjátékok

A tinédzsereket mindenképpen érdemes kiszabadítani a videójátékok világából, hiszen azok hatására visszahúzódók lesznek és a társas kapcsolataik is sérülnek. Minél többet ülnek a gép előtt, annál kevesebb időt töltenek el tanulással és rosszabb jegyeket hoznak haza az iskolából. Viselkedészavar, agresszió és tanulási nehézség jár együtt ezekkel a játékokkal. Szakemberek szerint, ha naponta több órát játszik egy gyermek a gép előtt, akkor az, függőséget okozhat. Ha azonban mi szülők ezt bizonyos keretek közé szorítjuk, akkor a függőség is elkerülhető. Mindig határozzuk meg, hogy mennyi időt tölthetnek el a gép előtt a fiatalok.

A Társasjátékok internetes szakáruháza  számtalan megoldást kínál erre a problémára, hiszen széles skálában vonultatja fel a különféle játékokat, amelyeket akár az egész család együtt tud játszani. Így biztosak lehetünk abban, hogy nyári időszakban is többet lesz gyermekünk a szabad levegőn, hiszen ezek a játékok ott is játszhatók, emellett nagy valószínűséggel társas kapcsolatuk is javulni fog, hiszen a barátokat is meghívhatják egy-egy jó társasjáték partira. A társasjátékok mellett természetesen a szabadtéri sportok is jól megférnek, amelyről a szülőknek sem szabad megfeledkezniük.

A társasjátékok széles tárháza vásárolható meg, de érdemes megemlíteni a Mamma Mia kártyajátékot, amely sok gyermek kedvence. Természetesen a pizzakészítésről szól. Melyik gyerek ne szeretné a pizzát. Ezzel a kártyajátékkal biztosan sikerül kimozdítani őket a videójátékok világából. A kicsik ebben a játékban a kártyák segítségével pizzát készíthetnek, hiszen ők lesznek a séfek. A pincérek leadják a rendelést és a náluk lévő összetevők alapján a pizzákat megsütik, majd kiviszik a vendégeknek. Aki hiányosan készíti el a pizzát, azaz valamelyik összetevő hiányzik róla, az a következő fordulóban újra próbálkozhat, de pontot nem fog kapni. Amikor 3 pizza rendelést helyesen teljesítettek akkor ér véget a játék. Az győz, aki a legtöbb rendelést sikeresen teljesítette. 40 rendeléskártya, 65 összetevőkártya és 1 Mamma-Mia kártya tartozik a játékhoz.