Miért fontos a mélyláda?

mélyláda

Bizonyára mindenki tisztában van azzal, hogy a termék fő feladata a basszus lejátszása. A mélyláda alkalmazásával a filmek és a zenék sokkal élvezhetőbbek. A berendezés változatainak a túlnyomó része aktív, ami azt jelenti, hogy dedikált erősítő modult tartalmaznak. A megvásárlásával megteremtheti az otthonában a mozi hangulatát. A mélysugárzó nem csupán a teljes hangspektrum reprodukcióját szolgálja, hanem sokat segít a hangszórók pozicionálásakor is. A házimozi rendszerek esetében van egy különálló csatorna a készülék használatára.

Minél kisebb a mélyláda, annál könnyebben integrálható az adott helyiségbe. Az átlagos variáció 20 Hz-es teszthangot képes leadni. Ezt valószínűleg jobban fogja érezni, mint hallani. A teljes 20 Hz-es hanghullám nem kisebb, mint 40 méter, ami azt eredményezi, hogy a hang bejárja az egész szobát az egyik faltól a másikig visszaverődve. Ez a jelenség felelős azért, hogy a kisebb helyiségekben a basszus tartományai hullámoznak. A mélyláda hangerejét a szoba méretéhez kell igazítani, ha ezt el szeretné kerülni.

Az aktív hangfal pozitív tulajdonságai

A kiegészítőről elsősorban azt kell tudni, hogy beépített erősítővel rendelkezik, ennek köszönhetően nincs szükség külön elektronikára a hajtásához. Az aktív hangfal helytakarékos és hatékony. Minden esetben a hangsugárzó paramétereihez igazodó teljesítményű végerősítőket építenek a dobozba. Ez azért előnyös, mert így nem kell nagyobb áramfelvétellel működő elektronikával üzemeltetni a sugárzót. Amennyiben otthoni felhasználás a cél, akkor jó választás lehet a Meridian High-end típus. A pozitívumok közé sorolható többek között az is, hogy digitális keresztváltóval rendelkezik.

Az aktív hangfal ezen variációja digitális jelúttal működik, ami azt jelenti, hogy a jelet adatként kezeli egészen addig, amíg eljut a sugárzóig. Ennek a tulajdonságnak hála, kifejezetten tiszta és élénk hang jön létre. Aki hangszerkesztésre vagy munkavégzésre keres megbízható dobozt, annak a stúdió változat tökéletes döntés lehet. A gyártók bemutatótermeiben lehetősége van kipróbálni, illetve tesztelni az aktív hangfal variációit.