A vállalkozások hiteleket vehetnek fel

hitel

Minden vállalkozás számára elérhetők a hitelek, amelyek formái a következők lehetnek. Szabad felhasználású hitel, beruházási hitel és forgóeszköz hitel. Ezek a hitelek nagy segítséget nyújtanak akkor is, ha éppen egy teljesen más területen szeretne piacra lépni az adott cég, hiszen akár árukészlet megvásárlására is fordíthatják a hiteleket. Gyakran szembesülnek a cégek, hogy hitel felvételre kényszerülnek, ilyenkor fontos, hogy a legjobb hitelkonstrukciót válasszák.

Ki vehet fel hitelt, mik a feltételei?

A vállalkozások közül csak azok vehetnek fel hitelt, akiknek nincsen kifizetetlen tartozásuk és a kölcsönfelvevői múltjuk is teljesen tiszta, azaz nem szerepelnek a BAR listában. Az üzletvitelhez mindenképpen rendelkeznie kell képesítéssel illetve készséggel. Vállalkozói igazolvánnyal rendelkezőknek, bejegyzett vállalkozásoknak folyósítanak csak hitelt a pénzintézetek. Ezeket a hiteleket leginkább a kis vállalkozások vehetik igénybe, ahol az alkalmazottak száma nem haladja meg a 9 főt.

A vállalkozás nettó árbevétele maximum 2 millió euró lehet. Csak azok a vállalkozások élhetnek a lehetőséggel, akik magyarországi székhellyel illetve telephellyel rendelkeznek és nem túl magas a külföldi tulajdonosi részarány. Ez maximum 25 % lehet. Nincsen illeték és társadalombiztosítási tartozása és a bankok felé sem tartoznak.

 

A szabadfelhasználású hiteleket akár hitelcél igazolása nélkül is igénybe lehet venni, ilyenkor bármire lehet fordítani a hitel összegét. Egy üzleti terv megírása is pénzbe kerülhet, ilyenkor ezt is lehet finanszírozni szabad felhasználású hitelből. Telephely vásárlásra vagy felújításra a beruházási hiteleket javasolják. A finanszírozás maximum az ingatlan értékének fele lehet. Gépek, különféle berendezések és eszközök finanszírozására a forgóeszköz hitel nyújtja a legjobb megoldást. A bankokba érdemes az ügyintézőkkel felvenni a kapcsolatot, akik mindenben a segítségünkre lesznek és bemutatják részletesen az éppen elérhető hitelkonstrukciókat. Vállalkozási hiteleknél is előfordulhatnak akciók, így érdemes mindig nyitott szemmel járni. Természetesen telefonon is adnak tájékoztatást és a keresgélést érdemes a különféle kalkulátorokkal is rendelkező oldalakon keresni, ahol már az előszűrést mi magunk elvégezhetjük.