Miért éri meg a sushi rendelés választani?

sushi

Kedveli a távol-keleti ízeket? A kínai, a japán, vagy például a vietnámi konyha ízletes különlegességei már hazánkban is elérhetőek, hiszen egyre több ilyen étterem nyitja meg kapuit. Az európai ízekhez szokott emberek számára igazi felüdülés lehet a gazdagon fűszerezett, vagy éppen tengeri alapanyagokat tartalmazó ételek fogyasztása. De mégis hol érdemes hasonló ínyencségeket enni? Mit tehetünk akkor, ha a hétköznapi rohanás után nem szívesen mennénk étterembe? Sokan egyetértenek abban, hogy gyakran a legkényelmesebb otthon elfogyasztani egy finom fogást. Ilyenkor kerül szóba az ételrendelés, melyre nagyon sokféle lehetőségünk adódik manapság.

Elsőként sokan a pizza rendelésre gondolnak, de valljuk be, nagyon sok pizzéria esetében hagy maga után némi kívánnivalót a minőség. A legtöbb tulajdonos még mindig úgy véli, hogy ha legalább nyolcféle feltét kerül a pizzára, akkor azzal egyúttal színvonalas végeredmény is fog születni. Tény pedig, hogy a minőségi alapanyagok használatán múlik minden. A hamburgerek vagy a főtt készételek ugyan töretlen népszerűségnek örvendenek rendelés kapcsán, de egyre többen érdeklődnek a távol-keleti ízek iránt.

A sushi.hu is azt tapasztalja, hogy a japán ételekre mind nagyobb kereslet mutatkozik meg, s ez részben annak is köszönhető, hogy többféle sushi is megtalálható már a hazai éttermek kínálatában. A hagyományos, noriba tekert verzió mellett az úgynevezett kézzel formált sushi is kedvelt, mely esetében az ovális formájú rizsgombócra kerül rá a hal vagy egyéb tenger gyümölcsei. Természetesen a wasabi sem maradhat el, de a szójaszósz is figyelmet érdemel a sushi fogyasztása során.

A változatos ízek és az izgalmas megjelenés azonban csak az egyik pozitívum, amely miatt megéri a sushi rendelése mellett dönteni. A japánok tradicionális ételét kínálhatjuk vendégségek, családi, baráti összejövetelek alkalmával is, így nem kell hosszasan a konyhában sütni-főzni, és több időt tölthetünk a vendégekkel. Az árak egészen barátiak, és a sushin kívül tésztákat, leveseket, szendvicseket és komplett tálakat is kérhetünk. Az éttermek gyakran kedveznek a gyerekeknek is, akik számára az ismert ízeket kombinálják keleti fűszerekkel vagy alapanyagokkal, így a kicsik is szívesen fogyasztják a megrendelteket.