Achát ásvány nyakláncok

Az achát ásványt már az ókorban is nagy becsben tartották, mint szerencsehozó és védő követ. Erős földelő ásványfajta, amely támogatja a fizikai, szellemi és érzelmi egészségünk megfelelő működését. Nyugtató kő, oldja a stresszt, gyógyítja az érzelmi sérülések okozta szívfájdalmakat, fejleszti a szellemi tevékenységet, az emlékezőképességet. Az achát fajták segítik az emésztést, de köztük is a legjobban a mohaachát és a tűzachát szabályozza az emésztés normális működését. Az achát ásvány nyakláncok igen népszerűek főleg az ásvány tulajdonsága és színe miatt.

Tudni kell, hogy az achát ásvány nyakláncok legtöbb esetben színezve vannak, de ugyanakkor ez semmiképpen nem befolyásolja az ásvány csodás hatását. Évszázadok óta színezik, tehát nem külsőleg festik az achátokat, hogy minél csodálatosabb színkompozíciót kapjunk. Az achát ásvány nyakláncok népszerűsége abban is rejlik, hogy az ásvány elnyeli a negatív energiákat, segíti a spirituális fejlődésünket, fokozza a kötődést a kollektív tudathoz, valamint védi és tisztítja az auránkat. Azt is tudni kell az achát ásványról, hogy a hatása rendkívül sokoldalú és a különböző fajtáknak egyedi tulajdonságuk is van. A botswana achát például a tüdőt tisztítja, füstmérgezés esetén nagy segítségünkre lehet.

Javítja ezenkívül a sejtek regenerációs képességét, és jótékonyon hatással van a vérképzésre is. Ezzel szemben a mohachát felgyorsítja az öngyógyuló mechanizmust a szervezetben. Erős immunerősítő ásvány, külső és a belső gyulladáscsökkentő hatása van, erősíti a hasnyálmirigyet, és remekül használható a bélbetegségek kezelésére.