Így válassz magadnak megfelelő iPhone szervizt!

Nincs is annál kellemetlenebb, mint amikor féltve őrzött iPhone-unk váratlanul meghibásodik. Ilyenkor mindenki arra törekszik, hogy bár minél előbb megjavíttassa valahol készülékét, ellenben azért az is fontos, hogy megbízható kezek találjanak gyógyírt a hibára. Ezért nagyon lényeges, hogy megfelelő iPhone szervizt válasszunk magunknak, hiszen bár sok helyen kínálnak olcsó alkatrészeket és javítási lehetőséget, azonban érdemes mindig ennek az alacsony árnak a hátterét is megvizsgálni, mert sok esetben silány minőségű áru, vagy a szakértelem hiánya állhat mögötte.

Amennyiben mi is szeretnénk a legjobb iPhone szervizt kiválasztani magunknak annak érdekében, hogy szeretett telefonunk a legjobb kezek között legyen, gyorsan elkészüljön, mindemellett pedig még a szervizelés költségei is elfogadhatók maradjanak, abban az esetben vegyük figyelembe az alábbi támpontokat a megfelelő javítóhely felkeresése előtt.

Magyarországi lehetőségek:

  1. Hivatalos Apple alkatrészekkel dolgozzanak!

A megfelelő iPhone szerviz kiválasztásakor az egyik legfontosabb szempont az legyen, hogy az adott helyen hivatalos Apple alkatrészekkel dolgozzanak, így a meghibásodott hardverek helyére ne olcsó és silány minőségű kínai kerüljön. A feltűnően olcsó szervizek gyakran trükköznek azzal, hogy rosszabb kvalitású alkatrészekkel orvosolják telefonunk hibáját, ami az anyagiak szempontjából nyilván előnyös, de a gyakorlat azt mutatja, hogy sokkal több hátulütője van.

Az olcsó kínai alkatrészekkel ugyanis az esetek jelentős többségében komoly problémák akadhatnak, ezáltal nemcsak, hogy nem hozzák az Apple-től elvárható színvonalat és minőséget, mindezen túl még sokkal hamarabb meg is hibásodhatnak. Ez pedig azt eredményezheti, hogy a silány minőség után – hibánkból tanulva – így is, úgy is ki kell fizetnünk a hivatalos gyári alkatrészt, ami ezzel a kis kitérővel együtt már lényegesen drágább lesz, mintha eredetileg is azt választottuk volna.

  1. Ne ígérjenek hihetetlent!

Nagyon sok olyan iPhone szerviz dolgozik Magyarországon, amelyik rendre hihetetlen ígéretekkel bombázza leendő ügyfeleit, akik közül nagyon sokan rendre be is dőlnek ezeknek. Habár nyilván az ígéretek be nem tartása komoly szankciókat vonhat maga után, a legtöbb embernek azonban sem ideje, sem pénze nincs arra, hogy emiatt pereskedjen egy szervizzel, hiszen nem Amerikában élünk.

Sok esetben hallhatunk például ígéreteket páratlanul gyors vagy olcsó javításról, amelyek többsége teljességgel megvalósíthatatlan normális körülmények között. Ebből kifolyólag, ha egy javítóműhely sokkal olcsóbb árakat kínál a többségnél, akkor ott bizonyára silány minőségű alkatrészekkel dolgoznak, ha pedig már-már hihetetlenül gyors javítást minden esetben, akkor az is átverésnek minősül. A gyors javítás ugyanis bár sok esetben megvalósítható, minden egyes alkatrészre és minden egyes hibára nem lehet 20-30 perces időintervallumot ígérni, mert lehetnek teljesen egyedi esetek is, amikor mindez nem tartható be.

  1. Legyenek ellenőrizhetőek!

Ha egy iPhone szervizt keresünk, akkor a fentiek mellett rendkívül fontos lehet még az is, hogy a háttérben álló vállalkozás, illetve maga a bolt ellenőrizhető legyen. Ha tájékozódni akarunk, arra a legjobb alternatíva rendszerint az internet, hiszen minden szerviznek van már hivatalos honlapja. Ennek minősége, tartalma és az itt olvasható tények összhatása többnyire már ki kell, hogy alakítson bennünk egy képet az adott szervizről, de érdemes a Google keresőben is utánajárni az adott boltnak vagy vállalkozásnak, hátha találunk róluk különféle véleményeket – akár jókat, akár rosszakat. Ha az adott szerviznek semmi nyoma a világhálón, sőt még hivatalos honlapjuk sincs, az már egy elég rossz előjel!

  1. Fontos az első benyomás is!

Amennyiben a fenti szűrökön átment a kiválasztott iPhone szerviz, abban az esetben van még egy nagyon fontos kritérium, aminek jó, ha megfelel az adott bolt, ez pedig lényegében az, hogy miként bánnak a vevőkkel. Egy szervizbe látogatva már az eladó viselkedésén és kérdésein érezhető, hogy mennyire ért a készülékhez, sőt sokan abból is sokat kiszűrhetnek, hogy egyáltalán miként nyúl hozzá a telefonhoz. Ezek az első benyomások is nagyon meghatározóak, hiszen lehet egy szerviz minden téren megfelelő, ha nem bánnak jól a vevőkkel, abban az esetben biztosak lehetünk abban, hogy a telefonunkkal sem fognak.