ESTA kérelem: itt benyújthatja

Ha jövő nyárra egy amerikai kiruccanást tervez, fontos, hogy tisztában legyen mindazzal, amit el kell intéznie a kiutazása előtt. Bár hivatalos vízumra nincs szüksége, de egy ESTA engedélyt meg kell szereznie. Sőt, még önmagában ez sem garantálja az USA-ba való belépést, ugyanis a határnál egy rutinvizsgálaton kell átesnie, amely során eldöntik, hogy alkalmas-e arra, hogy Amerikába menjen. Az Elektronikus Utazási Engedély online igényelhető azok számára, akik a Vízummentességi Programba tartoznak. Az elfogadott ESTA igénylések két évig érvényesek, hacsak az útlevele nem jár le hamarabb. Ezzel az engedéllyel maximum 90 napig tartózkodhat Amerika területén. A Vízummentességi Programba nemcsak a magyar polgárok tartoznak, hanem 37 másik ország polgárai is, köztük Andorra, Litvánia, Ausztrália, Monaco, Izland, Japán, Szingapúr, Szlovénia , Olaszország és egyebek. A teljes lista megtekinthető a linkre kattintva.

Az ESTA jóváhagyása tehát feljogosítja Önt arra, hogy maximum 90 napig az USA-ban tartózkodjon turisztikai vagy üzleti célból egyaránt. Mindenképp megéri ellátogatni ide, hiszen egy teljesen más világ tárul Ön elé. Ha valami újdonságra vágyik és úgy érzi, itt az idő kilépni a hétköznap monotonitásából, akkor egy kis idő az USA-ban remek választást jelent. Ha szeretné megtekinteni az ESTA kérelem során megválaszolandó kérdéseket, akkor keresse a www.estavisa.hu oldalt! Itt meg kell adnia a nemét, a nevét, születési dátumot és az állampolgárságával kapcsolatos információkat, a szülők nevét, és ami nagyon fontos, az útlevél adatokat.

Az útlevél szám pontos feltüntetésére nagyon oda kell figyelni, akárcsak a kiállítás és a lejárat dátumára. Ami még fontos információ az USA-ba lépés előtt, az az egészségügyi ellátás. Tudnia kell, hogy teljesen különbözik az európai modelltől, hiszen itt magán rendelők és kórházak vannak, amelyek nagyon drágák. Tehát az egészségügyi biztosítását alaposan meg kell tervezni, hogy biztosan fedje a kezelését, bármilyen probléma is állna fenn. Az ESTA kérelem során be kell számolnia a foglalkozásáról, valamint néhány igen-nem kérdésen is át kell fésülnie magát.

Ha megadott minden adatot, kattintson az „Igénylés elküldése” menüpontra! Ezt követően még egyszer átnézheti az adatokat, hogy biztosan helyesen legyen minden kitöltve. A véglegesítést követően akár egy-két napon belül is megkaphatja az ESTA kérelem eredményét. Az esetek több mint 99 százalékában elfogadják ezeket, így hát Ön is biztos sikeresen eljut majd az Amerikai Egyedült Államokba.