Így válassz magadnak megfelelő iPhone szervizt!

Nincs is annál kellemetlenebb, mint amikor féltve őrzött iPhone-unk váratlanul meghibásodik. Ilyenkor mindenki arra törekszik, hogy bár minél előbb megjavíttassa valahol készülékét, ellenben azért az is fontos, hogy megbízható kezek találjanak gyógyírt a hibára. Ezért nagyon lényeges, hogy megfelelő iPhone szervizt válasszunk magunknak, hiszen bár sok helyen kínálnak olcsó alkatrészeket és javítási lehetőséget, azonban érdemes mindig ennek az alacsony árnak a hátterét is megvizsgálni, mert sok esetben silány minőségű áru, vagy a szakértelem hiánya állhat mögötte.

Amennyiben mi is szeretnénk a legjobb iPhone szervizt kiválasztani magunknak annak érdekében, hogy szeretett telefonunk a legjobb kezek között legyen, gyorsan elkészüljön, mindemellett pedig még a szervizelés költségei is elfogadhatók maradjanak, abban az esetben vegyük figyelembe az alábbi támpontokat a megfelelő javítóhely felkeresése előtt.

Magyarországi lehetőségek:

  1. Hivatalos Apple alkatrészekkel dolgozzanak!

A megfelelő iPhone szerviz kiválasztásakor az egyik legfontosabb szempont az legyen, hogy az adott helyen hivatalos Apple alkatrészekkel dolgozzanak, így a meghibásodott hardverek helyére ne olcsó és silány minőségű kínai kerüljön. A feltűnően olcsó szervizek gyakran trükköznek azzal, hogy rosszabb kvalitású alkatrészekkel orvosolják telefonunk hibáját, ami az anyagiak szempontjából nyilván előnyös, de a gyakorlat azt mutatja, hogy sokkal több hátulütője van.

ESTA kérelem: itt benyújthatja

Ha jövő nyárra egy amerikai kiruccanást tervez, fontos, hogy tisztában legyen mindazzal, amit el kell intéznie a kiutazása előtt. Bár hivatalos vízumra nincs szüksége, de egy ESTA engedélyt meg kell szereznie. Sőt, még önmagában ez sem garantálja az USA-ba való belépést, ugyanis a határnál egy rutinvizsgálaton kell átesnie, amely során eldöntik, hogy alkalmas-e arra, hogy Amerikába menjen. Az Elektronikus Utazási Engedély online igényelhető azok számára, akik a Vízummentességi Programba tartoznak. Az elfogadott ESTA igénylések két évig érvényesek, hacsak az útlevele nem jár le hamarabb. Ezzel az engedéllyel maximum 90 napig tartózkodhat Amerika területén. A Vízummentességi Programba nemcsak a magyar polgárok tartoznak, hanem 37 másik ország polgárai is, köztük Andorra, Litvánia, Ausztrália, Monaco, Izland, Japán, Szingapúr, Szlovénia , Olaszország és egyebek. A teljes lista megtekinthető a linkre kattintva.

Az ESTA jóváhagyása tehát feljogosítja Önt arra, hogy maximum 90 napig az USA-ban tartózkodjon turisztikai vagy üzleti célból egyaránt. Mindenképp megéri ellátogatni ide, hiszen egy teljesen más világ tárul Ön elé. Ha valami újdonságra vágyik és úgy érzi, itt az idő kilépni a hétköznap monotonitásából, akkor egy kis idő az USA-ban remek választást jelent. Ha szeretné megtekinteni az ESTA kérelem során megválaszolandó kérdéseket, akkor keresse a www.estavisa.hu oldalt! Itt meg kell adnia a nemét, a nevét, születési dátumot és az állampolgárságával kapcsolatos információkat, a szülők nevét, és ami nagyon fontos, az útlevél adatokat.

Az elektromos cigaretta alapanyaga az e-liquid

Mint azt tudjuk, az elektromos cigaretta remekül képes helyettesíteni a hagyományos cigarettát, köszönhető ez a fizikai és lelki hatások magas szintű utánzásának. De hogyan is valósul ez meg?

Az e-cigaretta esetén nem történik égés, a benne lévő folyadék, egy úgynevezett e-liquid kerül elpárologtatásra. Tehát az e-liquid az a folyadék, mely elszívásra kerül, ami nem megy át szerkezeti változáson, csak a halmazállapota változik meg. Ezzel szemben a hagyományos cigarettánál a dohány égése során átalakul, eredeti szerkezete lebomlik, több ezer különféle vegyület keletkezik por és gázok formájában. Az e-liquid általában 1-2 féle alapanyagból és 1-2 féle adalékanyagból tevődik össze, melyek az egészségre ártalmatlanok. Az e-liquidek különféle arányú késztermékként beszerezhetők, de külön-külön is megvásárolhatók az alapanyagok és aromák, így sokan egyéni ízlés szerint saját kezűleg elegyítik.